Vinter-refleksion af Henrik Laursen

 

 

Mørke tanker eller tanker i mørket

Festerne er forbi. Både julefesten. Og nytårsfesten. I nogle få dage kastede de trods restriktioner deres lys ind i vores mørke tid. Men nu er lysene slukket, ligesom de flygtige nytårsraketter. Og vi er i mørket. Vi er i vinterens mørke. Vi er i pandemiens mørke. Og måske er vi også i ensomhedens mørke. Og alle slags mørke prøver at trænge ind i vores sind og tanker.

Men hvad gør mørket ved os? Giver det os mørke tanker? Eller giver det os tanker i mørket?

Mørke tanker trækker os længere ind i mørket - og det er ikke godt. Tanker i mørket kan derimod hjælpe os igennem mørket og måske endda ud af mørket – og det er godt. Så her får du nogle tanker i mørket, som du kan tage til dig, hvis du vil. De er fra nogle 3000 år gamle salmer eller bønner i Bibelen:

Selvom jeg går i mørkets dal, frygter jeg intet ondt, for du er hos mig. (Salmernes Bog 23,4)

Siger jeg: ”Mørket skal dække mig, lyset blive til nat omkring mig”, så er mørket ikke mørke for dig, natten er lys som dagen, mørket er som lyset. (Salmernes Bog 139,11-12)

Du behøver ikke at lade mørke tanker fylde dit sind. For du er ikke alene i mørket. Gud er hos dig. Du kan henvende dig til ham. Du kan snakke med ham. Du kan lukke ham ind i dit mørke. Og du kan lade ham hjælpe dig igennem mørket og måske endda ud af mørket.

Kærlig hilsen

Henrik Laursen
Sognepræst

 

Vigerslev Kirke

Lykkebovej 1
2500 Valby
telefon 36 30 23 21
fax 36 30 23 61
vigerslev.sognvalby@km.dk
Mød os på facebook 

typofree silkjær