FRA ATEIST TIL TROENDE 7/11

”Der er to spørgsmål, man ikke stiller hinanden i Danmark: Hvad stemmer du, og tror du på Gud? Så er det meget mere almindeligt at spørge til hinandens parforhold og sexliv”, siger skuespiller og TV-vært Dina Al-Erhayem. I 2006 startede hun som vært på DR1 i “Dinas Dates”. Mens hun var vært på DR, oplevede Dina et vendepunkt i sit liv: “Jeg var ateist, men trådte ind i en kirke, foldede mine hænder og bad Jesus Kristus om at give et tegn, hvis han altså eksisterede. At der kom et tydeligt svar tilbage og fortsat gør, er mit livs største overraskelse”. I foredraget ”Trospolitiet” fortæller hun om mødet, der satte gang i en helt ny proces i hendes liv og kommer med sit bud på, hvad der skal til for at troen bliver levende for flere danskere.

Dina Al-Erhayem har arbejdet som vært på DR2’s serie “Univers” om tro og etik og senere på dk4, hvor hun har interviewet forskellige danskere om deres tro og livssyn, heriblandt entertaineren Niels Hausgaard og folketingspolitiker Ida Auken. Fra efteråret er Dina aktuel med tros-serien “Livsvalg” om mennesker, der har truffet stærke livsvalg, og har det tilfælles, at de deler troen. Serien sendes på dk4.

”Jeg mødte Dina Al-Erhayem i foråret og oplevede hende som et virkelig spændende og ærligt menneske, som har meget på hjerte og bruger sig selv til både at sprede glæde og udfordring”, siger sognepræst Henrik Laursen fra Vigerslev Kirke.

Der er fri entré.

Download plakat