Lutherrose-koncert 24/10

Tirsdag den 24. oktober bliver der koncert i Vigerslev Kirke med Merete Laursen (mezzo) og Kamilla Sørensen (flygel).

Koncerten tager udgangspunkt i Lutherrosen - Luthers personlige segl - som han selv kaldte "et kendetegn for min teologi".

Musikken ved koncerten er ikke fra Luthers tid, men nyere kirkemusik, der viser inspiration fra både gospel, pop og den klassiske del af musical-traditionen.

Teksterne er helt centrale for koncerten, da det er teksternes indhold, der referer og afspejler Luthers tanker om indholdet af den kristne tro.

Foruden en masse skøn, lyttervenlig kirkemusik (John Rutter, Bob Chilcott m fl), der reflekterer de forskellige elementer i Lutherrosen, indgår citater af Luther og citater fra nogle af de Luther-salmer, vi har i vores danske salmebog.

Desuden vender "Fader Vor" (i 5 forskellige udgaver) tilbage som et omkvæd gennem hele koncerten -for at understrege Luthers pointe; at vi ikke behøver Jomfu Maria, paver eller helgener som mellemled til at bringe vores bønner til Gud, men at hvert eneste menneske kan tale frimodigt til Gud som et barn til sin far."

Fri entré.

Velkommen!