Ny døbefont i Vigerslev Kirke

Søndag den 28. oktober blev kirkens nye døbefont taget i brug ved gudstjenesten.

Du kan se billeder af døbefonten på kirkens facebook-side.

Menighedsrådet har de senere år arbejdet på at få en ny døbefont til kirken. Kirkekunstner Elisabeth Hofman har designet den nye døbefont, som er udarbejdet i lyst træ i stil med kirkens øvrige inventar. Kirkens oprindelige inventar var mørkt, men blev i 60?erne udskiftet til lyst træværk. Nu er man så klar til at indvie den nye døbefont i samme stil.

Kirkens nuværende døbefont er en gipsafstøbning af den romanske Tryde-font i Dalby Kirke i Skåne. Den har så vidt vides haft sin plads i Vigerslev Kirke siden indvielsen i 1941. Mange sognebørn er blevet døbt i kirkens nuværende døbefont og spørgsmålet har været, hvad der skulle ske med fonten, når den nu ikke skal bruges i Vigerslev Kirke.

Efter længere tids undersøgelser, er der truffet aftale om, at den nuværende døbefont kan blive optaget i Den Kgl. Afstøbningssamling i Toldbodgade. Herved får gipsafstøbningen en værdig plads og besøgende kan besigtige den og måske mindes, at de eller deres pårørende er døbt i den i sin tid i Vigerslev Kirke.

Se billeder af døbefonten i dens nye omgivelser på Afstøbningssamlingens facebook-side