Præstens klumme i Valby Weekend

Præstetanker fra Valby Weekend uge 38, 2012

af Henrik Laursen

ENSOM

Med jævne mellemrum dukker temaet op i medierne: Ensomhed. Følelsen af at være alene, at være overladt til sig selv. Oplevelsen af ikke at høre til nogen steder, ikke at høre sammen med nogen. Erfaringen af at være overset, overflødig.

De kloge hoveder siger, at omkring en halv million danskere føler sig ensomme. Det er hver tiende dansker. Man er altså slet ikke alene om at være ensom. Det er en slags epidemi, som rammer mennesker i alle aldre og i alle sociale sammenhænge.

Og så slår tanken mig: Man behøver egentlig ikke at være ensom!

For et par uger siden stod jeg sammen med nogle præstekolleger ved en stand i forbindelse med Valby Kulturdage. Det var Valbykirkernes stand. Og på standen havde vi bunker af foldere om alle mulige forskellige aktiviteter og tilbud og fællesskaber. Der sker noget i kirkerne for alle aldre. Og for alle typer. Og på alle tidspunkter. Og langt det meste er ganske gratis.

Man behøver ikke at være ensom! Uanset om man nu føler sig meget troende eller ej, så kan man sikkert i én af kirkerne finde bare én aktivitet eller bare ét fællesskab, som man kan passe ind i. Et sted, hvor man kan høre til og høre sammen med nogen. Et sted, hvor man bliver set.

Prøv det!

Link til Henrik Laursens blog med flere "PRÆSTETANKER"