Artikel: LIVETs STORE spørgsmål!

LIVETs STORE spørgsmål!

Hvad er meningen med livet? Hvor kommer vi fra? Hvor går vi hen?

Den kristne tro har et bud. Derfor inviterer Vigerslev Kirke på Alphakursus!

Livet byder på en mangfoldighed af hændelser. Hvad går det hele ud på? Er der overhovedet en højere mening? Der findes et bud på den slags spørgsmål i den kristne tro, hvis livssyn vores danske samfund bygger på. Af frygt for islam og terror eller i humanismens navn kan vi komme til at glemme vores kulturs kristne grundlag. Men måske er tiden inde til, at vi finder tilbage til vores rødder? Måske er tiden inde til, at vi får mere greb om, hvad kristen tro er. Kom og vend livets store spørgsmål i lyset af den kristne tro: Hvem er Gud? Er Han virkelig? Hvilken rolle spiller Jesus? Kan man finde meningen med livet hos ham? Har kristendommen udspillet sin rolle, eller har Jesus noget at sige i 2012?

I Vigerslev Kirke inviterer sognepræst Henrik Laursen til Alphakursus. Ud over fællesspisning bliver der mulighed for at møde både præst og helt almindelige kirkegængere, der er parat til at tale om Gud og om deres tro med hverdagsdanske ord. Kurset går under navnet: Alphakursus. Alpha er det første bogstav i det græske alfabet. Alphakurset er altså en slags ABC i kristentroen. Og Alphakurset er kendt og brugt i alle slags kirker i hele verden.

På aftenerne er der plads til både seriøse og provokerende spørgsmål, debat og grin, fuldstændig som de fleste kender det fra gode middage med venner og familie. Efter middagen er der først ½ times oplæg om et kristent kerneemne ? f.eks.: Bøn! Hvad med det onde? Hvem er Jesus og hvilken rolle spiller han i dag? Derefter er der små grupper, hvor man kan bringe sin mening frem og vende de store spørgsmål i lyset af aftenens tema. Kort sagt: En aften med kristne emner og en mulighed for at udforske meningen med livet sammen med andre.

Sognepræst Henrik Laursen siger: ?Alt for mange mennesker afviser kristen tro uden at vide, hvad det går ud på! De bygger deres afvisning på fordomme og måske på dårlige oplevelser. Nu er der en super god mulighed for at undersøge, hvad det virkelig går ud på! Så ved man da i hvert fald, hvad man snakker om! Jeg har sammen med tre andre forberedt dette Alphakursus i noget tid. Vi er top-motiverede og glæder os til at komme i gang. Kurset er super relevant for alle ? uanset tro og livssyn.?

Kurset finder sted i Vigerslev Kirkes lokaler. Det begynder torsdag den 2. februar kl. 18.30 og fortsætter i forårshalvåret på torsdage i ulige uger. Tilmelding og kontakt til sognepræst Henrik Laursen på 36 44 12 44 / heal@km.dk eller senest ved fremmøde den første aften.

Download invitation med program