75-års JUBILÆUM

Vigerslev Kirke fejrer 75 år med tre events

På hjørnet mellem Lykkebovej og Vigerslev Allé ligger Vigerslev Kirke. Lidt lille måske. Man bemærker mest kirkens kamtakkede blændingsgavle – mens man kører forbi.  Men kig indenfor! Vigerslev Kirke er et hus, der opleves større indeni end udenpå. Her er et lyst, varmt kirkerum, hvor der er plads til både stilhed, gudstjeneste, sang, bøn og fest. Og her er et menighedshus, hvor der foregår rigtig mange aktiviteter.

Lidt historik
Vigerslev Kirke har historie fælles med mange af byens ældste beboere. Den blev indviet den 23. november for 75 år siden, bygget 1941 under krig og dyrtid. Derfor fik den heller ikke noget kirketårn, det var der ikke penge til. Kirken blev enkelt indrettet med mørke træbænke og flere lånte ting, fx den gamle døbefont, som først blev udskiftet i 2012. Nogle ældre husker eksplosionen i Valby Gasværk i 1964, som også beskadigede kirken voldsomt. Omkring 25-års jubilæet i 1966 blev kirken renoveret og fik det lyse præg, den stadig har.
I årenes løb fulgte flere ombygninger og nyanskaffelser, som beskrives i en ny info-folder om kirken. Det nuværende menighedshus er fra 1996.

Jubilæum med ny folder og tre fest-events
Kirkens jubilæum markeres med udgivelse af ny info-folder om kirken og med tre events i jubilæumsugen.

Onsdag den 23. november kl. 13.30 er der ’Åbent hus’, hvor den kendte forfatter og foredragsholder Peter Olesen holder billedforedrag om Vigerslevs historie. Kom, hør og lær af én, der virkelig véd noget!

Søndag den 27 november, som er 1. søndag i advent, er der kl. 10.30 festgudstjeneste, hvor biskop Peter Skov-Jakobsen prædiker og kirkens præster medvirker. Der bliver procession anført af FDF med fane. Efter gudstjenesten er der receptionsbuffet for alle. Kl. 13.30 er der børnefest med trylleri og underholdning i et telt på plænen og samtidig er der jubilæumssamling i kirken med hilsener, sang og forskellige indslag. Alle kan være med til at huske historien!

Tirsdag den 29. november kl. 16 får ”kirkeROD” besøg af Sigurd Barrett og Snapper, der medrivende fortæller bibelhistorie. KirkeROD er for alle aldersgrupper og serverer i jubilæets anledning kagemand.

Med jubilæumsprogrammet er der lagt op til fest for både store og små. Alle arrangementer er gratis og alle er velkomne! – Man kan læse om alt, hvad der sker i kirken på www. vigerslevkirke.dk eller hente en kirkekalender i kirken.